Reductia labiala

Durata operatie: 1 ora   Tip anestezie: generala sau spinala   Perioada recuperare: 10-14 zile

In multe cazuri, femeile nu sunt satisfacute de aspectul exterior al organelor genital. Femeile cu labia minora prea mare sau inegal dezvoltata pot corecta aceasta problema cu ajutorul chirurgiei estetice. Uneori poate fi necesara si o reductie (lifting) al clitorisului.

Introducere in interventia de reductie labiala

Fiecare femeie este diferita. In multe cazuri, femeile nu sunt satisfacute de aspectul exterior al organelor genital.

Acest fapt le poate face sa se simta jenate, incomfortabil si poate cauza insatisfactii sau dificultati in viata sexuala. Nu rareori se intampla ca o femeie sa fie nemultumita de labia minora (labia interna, asimilata ca aspect structurilor mucoase, fara par), in special in cazurile in care aceasta depaseste cu mult in dimensiuni labia mare, aflata la exterior, si acoperita de piele cu par.

Femeile cu labia minora prea mare sau inegal dezvoltata pot corecta aceasta problema cu ajutorul chirurgiei estetice. Uneori poate fi necesara si o reductie (lifting) al clitorisului.

Interventia de reductie labiala

Interventia

Operatia de micsorare a labiilor este efectuata sub anestezie generala sau spinala si dureaza aproximativ o ora. Este indicat ca pacienta sa ramana internata in clinica peste noapte, sub supraveghere continua de specialitate.

Procedura propriu-zisa de reductie labiala consta in indepartarea chirurgicala a excesului de tesut de la nivelul labiilor astfel incat acestea sa isi reduca volumul si sa fie corectate inegalitatile, fara a genera insa cicatrici vicioase, retractile, care pot la randul lor sa constituie o problema. De aceea aceste interventii sunt facute dupa pricipiile chirurgiei plastice si estetice, fiecare caz fiind particularizat ca si solutie chirurgicala.

Postoperator

Imediat post-operator pacienta poate avea senzatii usoare de discomfort si se poate inregistra o usoara tumefiere a zonei. Toate acestea se atenueaza treptat si vor dispare in 7–10 zile post-operator. Dupa interventi de reductie labiala este indicat sa purtati un tampon igienic subtire pentru a proteja incizia (Panty linear). Este recomandat sa evitati exercitiile fizice solicitante si activitatea sexuala timp de 6 saptamani dupa interventie. Un dus usor in fiecare zi asigura o vindecare rapida, care este de obicei completa in doua saptamani.

De obicei, la o evolutie normala nu sunt necesare controale postoperatorii. Nu sunt fire de scos.

Desi timpul de recuperare este diferit la fiecare pacient, totusi, acesta este in general scurt. La cateva zile post-operator puteti reincepe munca si puteti efectua activitatile zilnice.

Asteptarile dumneavoastra fata de rezultatele acestei interventii trebuie sa fie realiste. Prin chirurgie, aparatului genital va ajunge la un aspect normal. In majoritatea cazurilor, cicatricea este greu detectabila la incheierea procesului de vindecare (procesul complet de maturare a cicatricei este de 6 luni) si pacientele sunt foarte satisfacute cu rezultatul final.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× Cu ce va putem ajuta?