Marire buze – Adipoimplant

Durata operatie: 1 ora    Tip anestezie: locala   Perioada recuperare: 1-2 ore

Adipoimplantul – Injectarea de grasime proprie incluzand celule STEM, corecteaza volumul buzelor si in acelasi timp aduce un aport de celule noi, cu potential regenerativ local.

Ce este adipoimplantul?

Marirea buzelor se practica de regula la pacientii care au buze subtiri, hipotrofiate, rosul buzei cu aspect liniar aplatizat, sau atrofierea lor in cadrul procesului de imbatranire cand toata regiunea orala si periorala sunt modificate: gingiile atrofiate, dintii cazuti, oasele fetei si mandibula micsorate.

Adipoimplantul – Injectarea de grasime proprie incluzand celule STEM, corecteaza volumul buzelor si in acelasi timp aduce un aport de celule noi, cu potential regenerativ local. Pielea devine mai catifelata si ridurile fine se atenueaza. Creste elasticitatea pielii si aspectul general este de intinerire. In aceeasi sedinta operatorie se poate injecta grasimea proprie la nivelul pometilor, obrajilor, a santurilor mai adanci ce pleaca de la baza nasului si la nivelul liniilor “de suparare” ce apar la coltul gurii.

marire buze acid hialurinic Cluj, clinica Medestet

Interventia de marire a buzelor prin adipoimplant

1. Preoperator

In ziua planificata pentru interventie trebuie sa fiti prezenta la clinica dimineata in jurul orei 9, pe nemancate, pentru a vi se recolta analizele.

Daca rezultatele analizelor sunt bune si nu sunt contraindicatii operatorii, in dupa amiaza aceleiasi zile veti fi operata.

Inainte de interventia chirurgicala veti fi examinata de medical anestezist care ne va asista pe toata durata interventiei. Interventia se practica sub anestezie locala si dureaza aproximativ o ora.

Dupa operatie se poate ca pentru cateva zile locul injectarii sa fie usor tumefiat uneori cu mici vanatai (mai frecvente la cei care fumeaza sau consuma in mod frecvent aspirina sau vitamina C). Acestea se atenueaza si cu ajutorul compreselor reci si masajelor blande cu unguent antiinflamator.

Spitalizarea este de 24 ore.

2. Interventia

Grasimea este recoltata sub anestezie locala de la nivelul abdomenului de obicei, si dupa procesare este injectata la nivelul fetei. Acesta injectare se face sub anestetezie locala, blocaj nervos regional (xilina cu adrenalina) sau o scurta anestezie generala intravenoasa.

Zona donatoare trebuie masata de cateva ori pe zi cateva saptamani si se recomanda purtarea unui corset elastic asemanator ingrijirilor dupa lipoaspiartie. Dupa injectare se recomanda aplicarea de comprese reci timp de 30 min si masajul usor pentru disiparea uniforma a substantei. Datorita anesteziei revenirea senzatiei normale la nivelul buzelor se face in 1-2 ore timp in care nu se recomanda sa fumati sau sa beti lichide calde sau fierbinti.

Uneori pot aparea mici vanatai in punctele de injectare. Rezultatele se vad definitiv dupa 21 zile, cand eventualele echimoze si edemul au disparut.

Timp de 2-3 zile dupa adipoimplant poate persista un usor edem local, cu mici echimoze ce pot fi usor mascate prin fardare.

Rezultatele tratamentului de marire a buzelor se vad plenar la 3 – 6 saptamani dupa injectarea de grasime proprie, cand au cedat fenomenele inflamatorii locale si se considera procesul de revascularizare a grasimii incheiat. Volumul initial poate diminua in timp prin rezorbtia partiala (pana la 50%) a grasimii injectate. Rezultatele se mentin timp de cativa ani, dupa care procedura poate fi repetata, odata ce fenomenele de imbatranire devin mai evidente.

Repetarea procedurii este benefica prin aportul de noi celule STEM!

Dupa operatie veti ramane in clinica noastra in cursul noptii pentru supraveghere.

Contraindicatiile interventiei de marire a buzelor

Contraindicatia injectarii de grasime proprie poate apare la paciente cu:

  • Foliculita
  • Herpes
  • Tratament anticoagulant
  • Sarcina in evolutie
  • Injectare prealabila de produsi necunoscuti
  • Asteptari nerealiste
  • Cicatrici la nivelul buzelor

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× Cu ce va putem ajuta?