Implantul de fese a devenit una dintre cele mai populare proceduri de redefinire a formei posteriorului. Prin realizarea acestei proceduri estetice, aspectul general și linia corpului vor fi îmbunătățite și posteriorul va fi ferm și bine pus în valoare.
Unele femei doresc sa isi mareasca sanii, altele doresc sa isi mareasca posteriorul. Motivatia pentru aceasta procedura difera, unele femei considerand ca posteriorul lor este prea plat, altele dorind sa obtina un efect de bombare si marire a acestuia, in ambele cazuri implantul fesier reprezentand o solutie. Implanturile utilizate sunt similare cu cele utilizate pentru marirea sanilor, de obicei implanturi din silicon.
Profilul condidatului potrivit
Candidații potriviți pentru implantul de fese sunt femeile sau barbatii cu posteriorul plat, care doresc să își îmbunătățească formele și aspectul.
- persoane care au împlinit 18 ani și au încheiat ciclul normal de creștere;
- pacienți cu o stare generală bună de sănătate;
- femei care au slăbit mult și au un posterior cu aspect ușor lăsat;
- persoane care nu au o armonie între posterior și restul corpului.
Consultatia
In timpul consultatiei, doctorul afla mai multe despre pacient si vice versa. Consultatia ii da ocazia doctorului de a evalua starea elasticitatii pielii si rezultatele asteptate de pacient. De asemenea, doctorul are ocazia sa informeze pacientul despre beneficiile si complicatiile care pot aparea in urma acestei interventii. Impreuna, pacientul si doctorul vor stabili marimea si forma implanturilor care se vor utiliza pentru operatie.
Procedura
Doctorul creaza inciziile pentru buzunarele care vor fi create pentru implanturi. Inciziile pot fi facute in partea de sus, unde posteriorul se intalneste cu spatele, in partea de jos exact la intalnirea dintre picior si fesa, sau in santul dintre fese. Dupa crearea inciziei, doctorul creaza un buzunar pentru introducerea implanturilor, inserandu-le sub sau deasupra muschiului fesier mare. Implanturile sunt pozitionate in buzunarul creat cat mai precis, pentru a se evita migrarea si recurgerea la o noua operatie. Inciziile sunt pe urma suturate.
Ce se intampla in ziua operatiei?
Operatia presupune anestezie generala si dureaza in jur de 2-3 ore. Doctorul va va prescrie medicamentatie pentru asigurarea confortului postoperator .
Ce presupune recuperarea?
Fiecare pacient are un ritm propriu de vindecare insa procesul de vindecare parcurge in general urmatorii pasi:
In primele zile dupa operatie:
Vanataile vor atinge punctul maxim
Dupa 5-7 zile, veti putea sta, misca si merge confortabil
In primele 2 saptamani:
Nu va veti putea intinde sau dormi pe spate
Veti purta un pansament de compresie
Vanatarile vor incepe sa se retraga
Dupa 6 saptamani:
Puteti relua exercitiile fizice.