Programeaza-te la
consultatie acum
sau suna la 0264 414 677
Tratament Vergeturi
tratament vergeturi
tratament vergeturi Cluj-Napoca

Vergeturile


Sunt “fracturi” la nivelul dermului ce apar in urma distensiei marcate a tesutului cutanat, cu ocazia unei cresteri rapide in volum. Fibrele de colagen din grosimea dermului se rup, rezultand spatii ca niste crevase, pielea ramanand in continuitate doar datorita stratului superficial, epidermal, prin grosimea caruia se vad structurile intens vascularizate de la nivelul dermului. In acest spatiu nou creat apar elemente celulare specifice procesului de inflamatie si reparare tisulara cu un bogat infiltart leucocitar si vase de neoformatie.

In vergeturi dermul se rapara dar fara a mai avea o structura anatomica normala!

In termeni populari se spune ca “de bine ce-i merge crapa pielea pe el”. Daca si epidermal ar ceda, aceste fracturi ar deveni adevarate plagi, sangerande. Ca si “fracturi in derm”, vindecarea lor se face in timp, cu remodelarea colagenului in decurs de 6 – 12 luni de la incetarea fenomenului de tensionare asupra pielii.

Astfel in faza initiala, activa, vergeturile apar ca niste dungi rosii violacee, reliefate, dispuse paralel intre ele dar perpendicular pe directia de intindere a pielii.

Vergeturile mature, ajunse la faza finala de cicatrizare, apar ca niste linii fusiforme, neregulate pe margini, alb-sidefii, usor deprimate fata de pielea normala din vecinatate. Datorita lipsei melanocitelor la nivelul vergeturilor, acestea nu se pigmenteaza dupa expunerea la razele UV.

Vergeturile apar la in special la nivelul bratelor, coapselor, sanilor, soldurilor si feselor, la cresterea rapida in greutate sau la barbatii care folosesc medicamente ce contin steroizi anabolizanti.

Prevenirea aparitiei vergeturilor
 • Tinerea sub control a greutatii, cu evitarea cresterilor in timp scurt
 • Evitarea bailor fierbinti, a statului prelungit la soare
 • Folosirea de creme emoliente pe baza de ulei de catina,
 • Masaj usor multidirectional pe zonele de risc
 • Folosirea Laptelui de Corp GLYCON


Tratamentul vergeturilor

Odata instalate, vergeturile nu mai pot fi facute sa dispara dacat daca se excizeaza in bloc cu zona cutanata afectata, in cadrul unor proceduri chirurgicale gen abdominoplastie, mastopexie, lifting de brate, lifting de coapse, etc.

Vergeturile inca active, in curs de vindecare, pot fi ameliorate prin atenuarea fenomenelor inflamatorii prin:
 • Aplicarea de dusuri alternative apa calda/apa rece de cateva ori pe zi
 • Folosirea cremelor cu efect antiinflamator,
 • Aplicare Laptelui de Corp Glycon (acidul glycolic stimuleaza regenerarea fibrilara, amelioreaza activitatea melanocitelor si secretia glandelor sebacee, imbunatatindu-se astfel aspectul pielii).
 • Terapia Laser CO2 aplicat in sedinte lunare, pe zona vergeturilor si a pielii din vecinatate.

Pentru vergeturile mature, alb-sidefii, scopul tratamentului este acela de a atenua diferentele de relief existente intre vergeturi si pielea normala vecina, prin:
 • Microdermabrazia repetata, in asociere cu masaj vacumatic
 • Sedinte de Peeling Chimic
 • Terapia Laser CO2

Toate aceste proceduri, aplicate izolat sau associate, stimuleaza sinteza colagenului, imbunatatiind textura pielii. Ele se repeta la anumite intervale de timp si pot fi facute doar de catre medicul specialist.

Indifferent de procedura folosita, asocierea cu Laptele de Corp Glycon este intotdeuna benefica.

Acidul Glicolic actioneaza asupra pielii intr-o maniera complexa, rezultatul final fiind o adevarata “slefuire” a straturilor superficiale. Cu cat tratamentul este mai indelungat, cu atat si efectul de netezire este mai vizibil.

Efectul de netezire a pielii - este realizat de acid prin trei mecanisme:
 • efectul de slefuire a pielii apare prin actiunea acidului, care dizolva legaturile chitinoase existente intre celulele moarte ale stratului superficial, favorizand astfel curatirea pielii si peelingul fin.
 • prin patrunderea acidului in stratul profund al pielii (stratul granulos), alcatuit din celule tinere si active, se stimuleaza rata de diviziune a acestor celule, crescand astfel numarul lor. Acest proces faciliteaza ridicarea la suprafata a stratului cu celule tinere (granulos).
 • acidul glicolic stimuleaza de asemenea si producerea de fibre elastice si de colagen. Tenul devine astfel mai tanar, mai luminos iar pielea mai neteda si mai elastica.

Trebuie retinut ca rezultatele tratamentelor sa vad abia dupa 5-6 luni, cand se incheie un ciclu regenerativ fibrilar si al substantei fundamentale din compozitia dermului.

Aceasta nota a fost pregatita pentru a va furniza informatii înaintea consultatiei si pentru a va încuraja si a raspunde celor mai frecvente întrebari puse despre acest tip de operatie estetica. Daca aveti alte nelamuriri sau daca doriti o consultatie, nu ezitati sa ne contactati.
Rating pentru "Vergeturi":
3.3 / 5 bazat pe 18 voturi.
Programeaza-te pentru un consult
sau suna la 0264 414 677
Toate drepturile rezervate. Centrul de Excelenta in Chirurgie Estetica Medestet
Web design: Netlogiq Cluj