Programeaza-te la
consultatie acum
sau suna la 0264 414 677
Rinoplastie, Medestet Cluj-Napoca
Rinoplastie Cluj-Napoca
Rinoplastie/Deviatie de sept, Cluj-Napoca

Rinoplastie. Operatie de remodelarea nasului


Ce este rinoplastia?

Este una dintre cele mai frecvent solicitate tipuri de interventii cosmetice, fiind acceptata pentru persoanele care au depasit vârsta pubertatii.

Rinoplastia este o tehnica chirurgicala ce restructureaza si reda forma nasului, obiectivul anatomic principal constituindu-l repararea sechelelor traumatismelor sau corectarea diformitatilor posibil ereditare, dar trebuie mentionat ca beneficiile pot fi extinse, spre o imagine îmbunatatita care sa redea încrederea în sine a pacientului.

Nasul constituie o foarte importanta componenta a fetei. Desi aceasta operatie este strict anatomica, ea necesita îndemânarea chirurgicala cea mai meticuloasa si perceptia si anticipatia estetica a unui artist, pentru a forma un “nas nou” care se va integra si armoniza cu întreaga fata, având ca rezultat un aspect natural.
Rinoplastia este operatia cea mai scumpa din chirurgia estetica.

Fiind o operatie delicata, practic cea mai complexa interventie de chirurgie estetica, se recomanda ca preoperator sa fiti intr-o stare de sanatate cat mai buna, sa nu fiti racita, in perioada ciclului, sau in convalescenta dupa o alta afectiune. Orice tratament cu aspirina sau administrarea de anticonceptionale trebuie oprite cu 2-3 saptamani inainte de operatie. De asemenea trebuie sa renuntati la fumat 2-3 saptamani inante si o saptamana dupa operatie. In ziua operatiei nu trebuie sa mancati si sa beti nimic.


Operatia de rinoplastie


Operatia de rinoplastie implica modificarea osului si/sau cartilajelor nazale. Pielea se adapteaza noului aranjament al nasului.

Operatia se realizeaza de obicei cu abord intern, adica în interiorul nasului, aceasta nelasând urme vizibile pe suprafata nasului. Operatia se realizeaza de obicei in anestezie locala. Procedura în sine dureaza în jur de una - doua ore în functie de complexitatea ei.

Pentru deviatia de sept asociata cu prezenta deformatiilor externe, operatia este mai complexa, se efectueza cu abord extern in anestezie generala, si poate dura 3-4 ore.

Este necesara internarea în clinica peste noapte, si sa stati cu capul intr-o pozitie usor ridicata, aproape de 45 de grade fata de planul corpului.

In primele 24 ore postoperator poate aparea un mic discomfort, dar acesta cedeaza cu ajutorul sedativelor.

Dupa operatie, va fi aplicat un mic pansament gipsat, în forma de T, pentru a fi protejat nasul si pentru a mentine pozitia oaselor în timpul vindecarii. Timp de 24 de ore veti avea narile ocupate de un mic pansament imbibat cu un antibiotic, fapt ce va face ca respiratia sa fie ceva mai putin confortabila, numai pe gura.

Ce se intampla dupa rinoplastie?

În urma operatiei de rinoplastie pot apare echimoze (invinetiri ale pielii) în jurul nasului si ochilor, dar acestea vor dispare în 7-14 zile de la operatie.

Este foarte important sa evitati gesturile voluntare sau reflexe care ar putea creste presiunea venoasa in regiunea capului si astfel sa determine aparitia de hematoame in regiunea operata, cu compromiterea rezultatului estetic:
  • evitati aplecarea in fata, tusea, stranutul, si presiunea abdominala (strigat, scaun constipat, etc)
  • evitati consumul de alimente prea reci sau prea fierbinti
  • evitati consumul de cafea in exces.

Dupa 5 -7 zile pansamentul gipsat va fi îndepartat, si se vor aplica niste benzi de hartie semipermeabila, care se vor schimba la 5-7 zile timp de 3 saptamani, pentru a preveni formarea de hematoame si edemul posttraumatic.

Activitatea sociala normala poate fi reluata la 7-10 zile postoperator.

Pentru vizualizarea avantajelor maxime ale operatiei va fi nevoie de o perioada de timp. Desi schimbarile majore apar imediat, forma nasului va continua sa se amelioreze în decursul a 6 luni. De obicei, perioada pentru stabilirea completa a formei nasului este de 6-12 luni. Acest proces natural de vindecare nu poate fi grabit. Este un proces fiziologic, care cere rabdare si întelegere.

Cat costa o rinoplastie?


Pentru a afla pretul unei operatii de rinoplastie va rugam sa consultati lista de preturi pentru operatii estetice.
Pretul este exprimat in Euro.

Aceasta nota a fost pregatita pentru a va furniza informatii înaintea consultatiei si pentru a va încuraja si a raspunde celor mai frecvente întrebari puse despre acest tip de operatie estetica. Daca aveti alte nelamuriri sau daca doriti o consultatie, nu ezitati sa ne contactati.
Rating pentru "Rinoplastia":
4.0 / 5 bazat pe 23 voturi.
Programeaza-te pentru un consult
sau suna la 0264 414 677
Toate drepturile rezervate. Centrul de Excelenta in Chirurgie Estetica Medestet
Web design: Netlogiq Cluj