Programeaza-te la
consultatie acum
sau suna la 0264 414 677
Adipoimplant gambe la Clinica Medestet Cluj-Napoca
Adipoimplant gambe la Clinica Medestet Cluj-Napoca
Adipoimplant gambe la Clinica Medestet Cluj-Napoca

Adipoimplant gambe


Aceasta este o tehnica chirurgicala prin care fragmente de tesut adipos recoltate prin tehnica lipoaspiratiei din alta regiune a corpului sunt apoi injectate (transplantate) la nivelul gambelor, de obicei pe fata lor interna. Deci sunt doua procedure chirurgicale efectuate in aceeasi sedinta operatorie. Ingrijirile postoperatorii sunt in mare parte similare cu cele descrise la lipoaspiratie.

Lipoaspiratia este tehnica chirurgicala de indepartare a tesutului gras din zonele in care acesta este in exces, cu ajutorul unor canule cuplate la o presiune negativa, aspirativa.

Lipoaspiratia implica introducerea in tesutul adipos a unei canule speciale si, prin miscari repetate, grupuri de celule adipoase sunt separate si indepartate prin aspiratie. Inciziile mici de 3-4 mm, sunt realizate in pliul pielii cel mai apropiat de zona care urmeaza a fi indepartata, astfel incat cicatricile sunt greu de detectat. De obicei, sunt necesare doua-trei mici incizii pentru fiecare zona.

La adipoimplant tehnica implica injectarea printr-o singura mica incizie, in plan suprafascial, pe fata interna a gambelor a fragmentelor de tesut adipos in suspensie ce contine si celule STEM, folosind canule fine.

Grasimea recoltata poate fi folosita pentru grefare, obtinandu-se corectarea unor defecte congenitale sau dobandite posttraumatic sau postoperator, sau pentru efectele ei de reintinerire:
 • Reintinerirea fetei (adipoliftingul)
 • Reintinerirea fetei dorsale a mainilor
 • Reintinerirea zonei decolteului
 • Marirea buzelor
 • Augmentarea feselor (adipoimplant fesier)
 • Augmentarea muschiului pectoral (adipoimpant pectoral)
 • Corectarea asimetriilor faciale
 • Stern infundat
 • Absenta congenitala a muschiului pectoral
 • Gambe strambe (adipoimplant pe fata interna a gambelor)
 • Corectarea unor defecte dupa radioterapie
 • Corectarea cicatricilor
 • Marirea sanilor alaturi de folosirea expandarii tisulare prin aspiratie externa (procedeul Roger Kouri)

Indicatiile adipoimplantului la nivelul gambelor

Corectarea defectelor de volum pe fata interna a gambelor datorata:
 1. Conformatiei anatomice a gambelor (in paranteza)
 2. Gambei subtiri cu articulatii iesite in evidenta la nivelul genunchilor
 3. Defectelor de contur congenital prin lipsa de dezvoltare sau dezvoltarea insuficinta a musculaturii gambei (schele poliomielita)
 4. Defectelor posttraumatice
 5. Dorintei pacientului de a accentua aspectul musculaturii gambei

Contraindicatii

Pot fi contraindicatii generale, valabile pentru orice interventie chirurgicala medie, sau locale ce tin de:
 • Traumatisme la nivelul gambei
 • Tegumente in tensiune, cu Cicatrici aderentela structurile profunde
 • Leziuni sau afectiuni ale sistemului circulator periferic
 • Iritatii, infectii bacteriene sau micotice la nivelul picioarelor
 • Leziuni musculare ale gambei in curs de vindecare

Operatia

Dureaza 60 minute.
Se desfasoara in anestezie locala.
In ziua operatiei dupa ora 10 nu trebuie sa mincati sau sa beti nimic (nici un fel de lichide).
Analizele, inclusiv echodopplerul venos (pentru evaluarea starii sistemului circulator venos) sunt obligatorii a fi effectuate inainte de operatie.


Postoperator

Nu sunt dureri in postoperator. Nu sunt fire de scos dupa operatie.

Pentru 3 zile se administreaza antibiotice pe cale orala pe care le primiti de la clinica noastra.

Dupa operatia de implant gambe se recomanda purtarea la nivelul gambelor a unui ciorap elastic cu tensiune moderata, timp de 6 saptamani si sa faceti un masaj usor de drenaj limfatic la nivelul gambelor, in sens ascendent (de la talpi spre genunchi si baza coapselor)

In zona donatoare, de unde s-a recoltat grasimea, pentru a controla si preveni orice acumulare de sange sau ser sub piele si pentru a obtine astfel un rezultat previzibil bun, imediat dupa operatie se aplica un pansament elastic sau corset. Corsetul va trebui purtat permanent timp de 6 saptamani.

Imediat dupa operatie se face un masaj moderat al zonei donatoare.
Se reomanda ca timp de cel putin 3 saptamani sa faceti masaj, daca este posibil si de cateva ori pe zi. Acesta asigura o dispozitie uniforma a fragmentelor de grasime mobilizate cu ocazia lipoaspiratiei, astfel incat aspectul regiunii va fi neted, uniform.

Se recomanda mersul cu incaltaminte cu toc moderat, pentru a mentine contractura muschilor gemeni la un nivel fiziologic necesar pomparii sangelui de la nivel gambei. Nu se recomanda statul prelungit in picioare, expunerea la soare, baile fierbinti, sauna, statul picior peste picior, timp de minim 6 saptamani de la operatie.

Reluarea activitatilor fizice obisnuite se poate faca la 5 -7 zile de la operatie. Activitatea sportiva poate fi reluata dupa 6 saptamani, cu evitarea traumatismelor in zona gambelor.

Complicatii

In afara complicatiilor comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia, necroza de parti moi), pot apare complicatii specifice acestui gen de operatii. Acestea sunt, din fericire, limitate. Daca nu se respecta indicatiile referitoare la masaj sau nu este purtat corsetul elastic, pot apare unele neregularitati in zona tratata, majoritatea disparand in 6-8 luni.

Pentru a afla cat costa un adipoimplant la gambe va rugam sa consultati lista de preturi pentru operatii estetice.

Aceasta nota a fost pregatita pentru a va furniza informatii înaintea consultatiei si pentru a va încuraja si a raspunde celor mai frecvente întrebari puse despre acest tip de operatie estetica. Daca aveti alte nelamuriri sau daca doriti o consultatie, nu ezitati sa ne contactati.
Rating pentru "Implante gambe, îngroşarea gambelor":
4.0 / 5 bazat pe 4 voturi.
Programeaza-te pentru un consult
sau suna la 0264 414 677
Toate drepturile rezervate. Centrul de Excelenta in Chirurgie Estetica Medestet
Web design: Netlogiq Cluj