Programeaza-te la
consultatie acum
sau suna la 0264 414 677
Corectia ridurilor de expresie
Corectia ridurilor de expresie
Corectia ridurilor de expresie

Corectia ridurilor de expresie


Neurotoxina, produsa de o bacterie anaeroba, actioneaza prin fixarea de receptori specifici situati pe suprafata celulara cu blocarea transmiterii semnalului de la nerv la muschi, prevenind aparitia ridurilor de expresie.

Desi neurotoxina a fost produsa in laborator inca din anii 1930, in scopuri militare, utilizarea medicala a ei a fost facuta abia in 1980, pentru tratamentul strabismului secundar spasmului muscular. Neurotoxina si-a gasit un spectru larg de aplicatii ca inhibitor neuromuscular in neurologie, ortopedie, gastroenterologie si oftalmologie. Abia din 2002 in USA a fost autorizata folosirea neurotoxinei in scopuri estetice. Dintre cele opt serotipuri de neurotoxina (A, B, Cα, Cβ, D, E, F si G), tipul A (forma comerciala a neurotoxinei), este cel mai puternic si cel mai frecvent utilizat serotip in practica clinica.

In prezent neurotoxina este folosita mai frecvent pentru atenuarea ridurilor de expresie la nivelul fetei. Ea poate fi folosita si pentru diminuarea transpiratiei excesive axilare, palmare sau la nivelul picioarelor.

Sub actiunea neurotoxinei, fibrele musculare devin denervate, si se instaleaza o relaxare musculara selectiva la locul injectarii. Inceputul actiunii are loc in 6 pana la 36 de ore de la injectare, cu un efect maxim la 7-14 zile. Dupa 5 pană la 6 luni, efectul dispare deoarece apar noi jonctiuni neuromusculare si se restabileste functia musculara normala.

Neurotoxina de tip A este utilizată din ce in ce mai mult in combinatie cu alte tehnici chirurgicale si nechirurgicale de reintinerire faciala, pentru tratament riduri de expresie, cum ar fi ridurile din jurul ochilor, frunte, gura etc.

Principalele aspecte neplacute ale administrarii de neurotoxina pentru reintinerire faciala sunt datorate diminuarii expresivitatii faciale, paraliziei incomplete a muschilor cu riduri reziduale si paralizia musculara nedorita la zonele invecinate.

Contraindicatiile utilizarii neurotoxinei ca tratament riduri de expresie sunt legate de prezenta sarcinii, lactatiei, tratamente in desfasurare cu penicilina, chinina, aspirina, anticoagulante sau alergia la albumina.

Ca reactii locale pot fi intalnite durerea, edemul, eritemul, echimoza, cefaleea sau hiperestezia temporara. Reactiile sistemice cuprind eruptii cutanate la distanta cu caracter alergic, greata, oboseala, senzatia de rau si alte simptoame asemanatoare racelii.

Examenul clinic atent al pacientului, profesionalismul medicului curant si conditiile in care se executa procedura, adecvate pentru administrarea eventuala a unei anestezii generale sau aplicarii unor proceduri de combatere a reactiilor alergice, sunt factori care cresc siguranta acestui act medical.

Neurotoxina reprezinta una din cele mai spectaculoase achizitii in domeniul medicinei estetice fascinand pacientii prin simplitatea aparenta a procedurii si rezultatele aproape imediat vizibile. Daca ai riduri de expresie ce te deranjeaza nu ezita sa te prezinti la un consult.

Aceasta nota a fost pregatita pentru a va furniza informatii înaintea consultatiei si pentru a va încuraja si a raspunde celor mai frecvente întrebari puse despre acest tip de operatie estetica. Daca aveti alte nelamuriri sau daca doriti o consultatie, nu ezitati sa ne contactati.
Rating pentru "Corectie riduri expresie":
4.3 / 5 bazat pe 9 voturi.
Programeaza-te pentru un consult
sau suna la 0264 414 677
Toate drepturile rezervate. Centrul de Excelenta in Chirurgie Estetica Medestet
Web design: Netlogiq Cluj