Programeaza-te la
consultatie acum
sau suna la 0264 414 677
Blefaroplastie, Medestet Cluj-Napoca
Blefaroplastie Cluj-Napoca
Blefaroplastie Medestet Cluj-Napoca

Blefaroplastia


Blefaroplastia este interventia chirurgicala ce are ca scop corectarea formei si pozitiei pleoapelor ce pot apare deformate din diferite cauze:
 • Excesul de piele constitutional sau datorat edemelor repetate
 • Excesul grasimii intraorbitare si proeminenta ei
 • Sept intraorbilar lax
 • Muschiul ridicator al pleoapei superioare slab
 • Ptoza frontala si sparancenoasa „apasa” pe pleoapa superioara

Blefaroplastia este interventia chirurgicala prin care se reda aspectul natural, tineresc al pleoapelor, prin indapartarea excesului de piele si a pungilor cu grasime cara au aparut in timp la nivelul pleoapelor. Fiecare al treilea om prezintă, după o anumită vârstă, ptoza pleoapelor superioare, acestea fiind uneori atat de cazute incat pacientul este nevoit chiar sa ridice sprancenele pentru a putea vedea.

În ceea ce priveşte pungile de sub ochi, ele reprezintă de obicei o moştenire genetică. În mod frecvent, atât femeile cât şi bărbaţii sunt afectaţi în egală măsură. Reasezarea tegumentului pleoapelor superioare şi îndepartarea pungilor de sub ochi întineresc vizibil orice pacient.

De obicei femeile reuşesc prin tehnici rafinate de machiaj, să-şi infrumuseţeze ochii. Ce este însă de facut când această parte importantă a feţei dă o impresie de tristeţe şi de oboseală permanentă datorată unei ptoze palpebrale, a unor pungi sub ochi sau a ridurilor?

Daca pleoapele usor căzute pot fi atractive în tinereţe, mai târziu însă pot deveni o adevarată problemă cosmetică. Ele sunt in principal rezultatul unei scaderi a tonusului musculaturii şi ţesutului conjunctiv aparţinând pleoapei superioare, astfel ca ţesutul adipos din interiorul orbitei este împins în jos. La aceasta se adauga si un exces cutanat, care permite chiar prinderea intre degete a unui pliu destul de semnificativ. Pleoapa superioară apare grea şi îngroşată.

În mod asemănător, la nivelul pleoapei inferioare, datorita ţesutului adipos proeminent, care în anumite zone face ca sacul conjunctival şi muşchiul orbicular să bombeze, pot apare pungile.

Pentru ptoza pleoapelor superioare, intervenţia se efectuează de obicei sub anestezie locala şi durează cam o ora. Extrem de rar pot apare postoperator hematoame. Linia de incizie va fi situată într-o cută a pielii, iar cicatricea este foarte greu de observat.

În cazul pungilor pleoapelor inferioare, incizia se face sub linia genelor, astfel încât nici acolo cicatricea nu va fi vizibilă.

Ca şi intervenţie în sine, blefaroplastia inseamna ridicarea pleoapelor prin îndepărtarea unei porţiuni din piele aflata in exces şi din sacul de grăsime proeminent.

Pentru corectia excesului cutanat minim spre moderat se poate folosi peelingul cu laser CO2 cu rezultate excelente.


Înaintea intervenţiei de blefaroplastie

Fiind o operatie delicata, se recomanda ca preoperator sa fiti intr-o stare de sanatate cat mai buna, sa nu fiti racita, in perioada ciclului, sau in convalescenta dupa o alta afectiune.

Se recomanda evitarea consumului de alcool si fumatul (2 zile înaintea operaţiei şi după operaţie până în a patra zi inclusiv). Orice tratament cu aspirina, anticoagulante sau administrarea de anticonceptionale trebuie oprite cu 2-3 saptamani inainte de operatie. In ziua operatiei nu trebuie sa mancati si sa beti nimic dupa ora 10.

Cu o zi inaintea intervenţiei, porţiunea ochilor va fi demachiată cu atenţie, deoarece resturile de rimel sau fard pot ajunge în plagă şi favorizează infecţia. Pentru a evita lumina prea puternica, ce poate determina uneori contractii reflexe dureroase ale musculaturii pleopelor, vă rugăm să vă aduceţi o pereche de ochelari de soare.

Intervenţia se face sub anestezie locală şi poate dura aproximativ 30 de minute pentru fiecare pleoapă.

Imediat după operaţie se recomandă aplicarea de comprese cu gheaţa câte 20 de minute pe oră la nivelul ambilor ochi, aceştia fiind închişi. Procedeul va fi repetat şi în următoarele 2 zile. După ce efectele anesteziei au dispărut, pot apare dureri, ce vor fi calmate prin medicatia pe care o veti primi.Vă rugam să folosiţi doar analgezicele indicate de noi. Două zile postoperator, dormiţi în poziţie semişezândă. Capătul patului unde vă aflaţi cu capul, trebuie adus într-o poziţie de 45 grade.

A doua zi de la operaţie, plaga poate fi deja clătită cu apă. Mâinile vor fi însă în prealabil spălate (curăţate) cu grijă. Ochii obosiţi pot fi tamponaţi uşor cu un burete demachiant îmbibat în apă. În timpul duşului, jetul de apă nu trebuie direcţionat direct pe plagă.

Din a treia zi postoperator poate fi reluat privitul la televizor şi cititul. Trebuie avut grijă ca televizorul sau cartea să fie situate deasupra planului ochilor. Exerciţiile de clipire fortata sunt necesare începând cu a doua zi după operaţie, cu capul ţinut drept si ochii îndreptaţi spre tavan. Acest exerciţiu va fi repetat zilnic de mai multe ori câte 5 minute, pentru tonifierea muşchilor pleoapelor. După operaţie, pe plagă va fi aplicat un unguent cu antibiotic, pe care îl veţi primi de la clinică. Uneori este posibilă o uşoară secreţie din plagă, care poate fi îndepărtată prin tamponare uşoară cu un şerveţel curat. Postoperator pot apare tumefieri şi echimoze(vanatai) difuze, care dispar însă progresiv după 2-5 zile.

Firele de sutura se scot in a cincea zi postoperator.

În următoarele trei zile nu aveţi voie să conduceţi. La aproximativ 5 zile dupa operaţie puteţi deja aplica farduri de ochi. Lentile de contact pot fi purtate doar la 5 zile de la operaţie. Va trebui să renunţaţi pentru aproximativ 6 săptămâni la saună, solar sau expunerea la soare.


Complicatii

Posibile complicatii ce pot apare dupa operatia de blefaroplastie, citate in literatura sunt:
 • Sangerari, Echimoze, Hematoame, ce pot necesita evacuarea lor. In mod exceptional, hematomul retrobulbar poate duce la orbire prin tensionarea si ischemia nervului optic (0,04%).
 • Dureri, senzatii de mancarime, pot fi calmate cu medicatia necesara.
 • Keratoconjunctivita
 • Asimetria pleoapelor si cicatricilor
 • Cicatrici vizibile, mai groase, la pacientii cu en inchis la culoare.
 • Ectropion,
 • Lagoftalmie.
Aceste complicatii sunt rare si putin probabil sa apara.

Pentru evitarea lor pacientii vor face un set complet de analize (sange, urina, EKG, RxToracic, consult oftalmologic) inainte de operatie.

Controalele postoperatorii se fac la 5 zile, 30 zile si la 6 luni.

Pentru a afla cat costa blefaroplastia va rugam sa consultati lista de preturi pentru operatii estetice.
Rating pentru "Blefaroplastia":
3.4 / 5 bazat pe 24 voturi.
Programeaza-te pentru un consult
sau suna la 0264 414 677
Toate drepturile rezervate. Centrul de Excelenta in Chirurgie Estetica Medestet
Web design: Netlogiq Cluj